Hvad deltagerne siger om irritabel tarm forløbene og Lisbet?

Udsagn irritabel tarm forløb
Få din nysgerrighed stillet og hør deres udsagn.

Men først lige lidt om forløbet

Lige før påske afsluttede jeg et 5 ugers bevægelses- og terapiforløb for personer med irritabel tarm. Forløbet var et 5 ugers introduktionsforløb til at forstå tarmlidelser i et helhedsorienteret perspektiv.

Fælles for hver gang var en veksling mellem yoga, bevægelse/kropsbevidsthedstræning, psykomotorisk terapi, refleksionsøvelser, korte teoretiske oplæg samt erfaringsudveksling.

Jeg havde planlagt forløbet med et nyt aspekt/tema for hver gang:

  1. gang: Det fysiske aspekt: Gennemgang af mave-tarm kanalen, hoftens musklers betydning, undersøgelse af hoftens bevægelighed samt personligt bevægelsesmønster.
  1. gang: Det psykiske aspekt: Forståelse af krop/psyke feltet, skabe et sprog for kroppen og øge kropsbevidsthed samt yoga med fokus på krop/psyke i relation til maveproblematikker.
  1. gang: Livsstil: Kostens betydning og introduktion til: Low fodmap, gluten- og mælkefri kost samt mindfull sanseøvelser relateret til fordøjelse.
  1. gang: Arbejds- og privatliv: Nervesystemet (ro/hvile og frygt/flygt), mavens nervesystem, stress og irritabel tarm samt restorativ yoga.
  1. gang: Motivation og livsstilsændring: Bevidsthed om ubalancer ifht. helhedsmodel, afklaring af motivation og udfordring samt afklaring af videre muligheder.

Et lille udpluk af mine refleksioner

I løbet af påsken har jeg reflekteret over den feedback jeg har fået gennem mundtlige og skriftlige evalueringer. Min egen konklusion er blandt andet at de temaer jeg har valgt har været særdeles værdifulde og oplysende. Jeg har fået rigtig meget positiv feedback og nogle gode ideer til hvordan jeg kan videreudvikle f.eks. mere skrifteligt materiale.

Specielt den restorative yoga, introduceret under 4. gang, var en øjenåbner for mange. På baggrund af dette har jeg valgt at udvide mine tilbud med restorativ yoga for tarvelige tarme. Der vil med tiden både være mulighed for at komme på forløb og workshops med restorativ yoga. Læs mere om det her:

Hvad siger mine deltagere:

Nu til det der nok gjorde du klikkede ind på denne blogpost…deltagernes udsagn kommer nu!

Jeg har nu gennemført 5 ugers forløbet og kan varmt anbefale det til andre med mave-tarmproblemer. Forløbet indeholder både brugbar viden og læring, men også fysiske aktiviteter, der kan hjælpe til at bedre en hverdag med en mave der driller. Lisbet har stor erfaring og viden inden for mange forskellige områder, hvilket alle kommer til udstråling i hendes alsidige undervisning. Især restorativ yoga var godt for mig, da jeg i min hverdag har svært ved at ”falde ned” hvilket påvirker min mave meget. Derudover var de individuelle gange specielt givende for mig. Blandingen af zoneterapi og psykomotorisk terapi var effektiv i forhold til både min maveproblematik, men også mine problemer med spændingshovedpiner, hvilket var et plus jeg ikke havde regnet med.

 Ida Simonsen, 29år, sygeplejerske.

 

 Lisbets helhedsorienterede tilgang til og faglige såvel som personligt erfarede viden om syndromet irritabel tarm, er en guldgrube for den, som er blevet sendt hjem fra lægen med ”skraldespands-diagnosen” IBS. Det er et omfattende, nærmest uoverskueligt, arbejde på egen hånd at sætte sig ind i hvad der er af muligheder for lindring og helbredelse – Det har Lisbet gjort, og et kursusforløb vil give enhver deltager redskaber til og viden om, hvad hun eller han selv kan gøre for at tage vare på deres egen helt individuelle situation.

 Aschena, 46 år, psykomotoriske terapeut og massør.

 

Man fornemmer hvordan Lisbet selv har levet alle de problemer, som hun prøver at hjælpe os mavefolk med. Hun har en bred vifte af personlig og professionel erfaring, som hun formidler gennem velforberedte undervisningsgange. Havde jeg haft dette tilbud, da jeg fik min diagnose for over 10 år siden, havde det sparret mig for mange års famlen og spildt energi. Kan varmt anbefale forløbet, og tager selv ny viden med omkring bla. Værdien af restorativ yoga, og inspiration til små øvelser man kan gøre for at lette ens hverdag.

Henriette, 33år, Finance Controller.

 

Lisbets kursus var super inspirerende og gav megen ny viden, om hvor komplekst det kan være med IBS. Ikke kun kost, men psyke, krop, afspænding, bevægelse og sociale relationer har indflydelse på maven. Det har været spændende og dygtigt formidlet, så man selv kan tage ansvaret for sin tilstand med nye redskaber.

Hanne, 70 år, pensioneret skolelærer.

 

Jeg havde ikke de store forventninger til hvad forløbet ville gøre for mig og måske også selv mistet en indre tro på at der ville kunne findes sådan en omsorg omkring én til at kunne arbejde med maven. Det har været fantastisk at møde forståelse og åbenhed omkring ens mavegener. Jeg havde selv opbygget en mur af tabu. Dette forløb har givet mere mod og accept af at sådan er jeg. Samt en nysgerrighed på at finde en vej for mig så min mave kan finde ro og trivsel. Det hele blev for mig meget rationelt af de værktøjer og teorier jeg fik kendskab til. Jeg har mødt min mave på en ny måde og ved vi stadig har meget at arbejde med. 

 Pi, 33 år, pædagog.

Gav disse udsagn dig lyst til, at få taget hul på din irritable tarm situation?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv informeret om alt det, der er relevant for dig med irritabel tarm. F.eks. hvornår der starter nye forløb og er andre vigtige arrangementer og workshops. Alt sammen behandlingsmuligheder som er udviklet præcis til dig og giver uundværlig viden om din irritable tarm.

Adresse:
Masnedøgade 20, 2. sal - Østerbro
Telefon:
28960325
E-mail:
mail@betterwaysofliving.com